Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddbullar med stekta tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa starkt kryddade bullar ger en fin omväxling på vardagens färsrätter. Servera dem med kokta grönsaker, t ex ärter, bönor eller broccoli, och med stekta tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna. Pressa vitlöksklyftan (eller hacka den ytterst fint) och blanda ned den samt hackad schalottenlök och persilja.
  2. Dela färsen i 8 - 12 lika stora delar och forma dem till bullar eller "knubbiga" biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt matfett tills de fått jämn färg runtom och verkar genomstekta. Ta upp dem efterhand och lägg dem på varmt fat.
  3. Skölj och skiva tomaterna. Lägg ned dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.
  4. Servera med kokt potatis eller ris samt gärna någon kokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.