- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Dessa starkt kryddade bullar ger en fin omväxling på vardagens färsrätter. Servera dem med kokta grönsaker, t ex ärter, bönor eller broccoli, och med stekta tomater.
Instruktioner
- Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna. Pressa vitlöksklyftan (eller hacka den ytterst fint) och blanda ned den samt hackad schalottenlök och persilja.
- Dela färsen i 8 - 12 lika stora delar och forma dem till bullar eller "knubbiga" biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt matfett tills de fått jämn färg runtom och verkar genomstekta. Ta upp dem efterhand och lägg dem på varmt fat.
- Skölj och skiva tomaterna. Lägg ned dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.
- Servera med kokt potatis eller ris samt gärna någon kokt grönsak.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar