Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig ärthummus

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket näringsrik dipsås som imponerar, den är fylld av smaker och är perfekt till grönsaksstavar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Kärna ur chilifrukten och hacka den. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt spiskummin och chili och fräs under omrörning cirka 1 minut tills kryddorna börjat dofta. Ta av från värmen och låt svalna 10 minuter.
  2. Lägg grönsaksblandningen i en mixer eller matberedare och mixa tills jämnt. Rör ner 1 dl yoghurt och blanda väl.
  3. Smaka av med lime, salt och peppar och rör ner mer yoghurt till önskad konsistens.
  4. Lägg dipsåsen i en skål och lägg morots- och selleristavar runt omkring.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.