Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig apelsinsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp strösocker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt kanel, stjärnanis, saffran och vaniljsocker. Ställ kastrullen åt sidan. Apelsinerna: Se separat beskrivning nedan. Servera apelsinsoppan väl kyld tillsammans med en god vaniljglass eller lättvispad grädde.
  2. Filéa apelsinerna så här: Skär bort skalet i båda sidor ända in till fruktköttet. Skär bort skalet bit för bit så att allt vitt skal avlägsnas. Placera apelsinen i ena handen, över en skål så att all fruktsaft tas tillvara. Filéa klyfta för klyfta, så att hinnorna inte kommer med, med en liten vass kniv. Krama ur resterande saft. Blanda saften med kryddlagen tillsammans med apelsinklyftorna. Ställ kallt minst 4 timmar, gärna till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robbz 19 juni 2009

    Mumsigt... det här ska jag testa till hösten.. Tackar!

  • gerdann 3 februari 2013

    Supergod kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.