En delikat wokrätt med fläskfilé och grönsaker tillagade i en smakrik apelsinsås.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i tärningar, 2-3 cm stora, och lägg köttet i en skål tillsammans med hoisinsås, soja, apelsinsaft och apelsinskal. Blanda väl, täck över med plastfolie och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
- Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tillsdet är mjukt. Tillsätt sockerärter och minimajs och woka 2-3 minuter. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
- Låt fläskköttet rinna av, spara marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken eller stekpannan på hög värme. Lägg i fläskköttet och woka 4-5 minuter tills köttet är brynt runtom. Tillsätt grönsakerna och marinaden och woka 2 minuter tills allt är väl blandat. Hetta upp tills allt är genomvarmt och köttet genomstekt. Ta från värmen och servera genast.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar