En värmande och kryddstark middag som enkelt kan lagas i en form. Med den gröna vitlökscrémen på toppen blir det snabbt en favorit på middagsbordet.
En rätt med bra GI-värde. Vill du ha det vego kan du tillsätta kokta vita bönor eller vegankorv istället för chorizokorven. Utan korv är det även supergott som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa grönsakerna och löken. Skiva squashen och skär löken i tunna klyftor. Hacka tomaterna grovt och strimla paprikan. Krossa vitlöken. Fräs löken mjuk i 1 msk olja utan att den får färg. Tillsätt squashskivor, tomathack, paprika och vitlök och fräs en kort stund. Smaka av med salt och svartpeppar, men tänk på att korvarna också ger sälta.
- Häll blandningen i en ugnsform. Ringla över resten av oljan. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Skär korvarna i 2 cm stora bitar. Lägg dem på grönsakerna tillsammans med cocktailtomaterna och tillaga ytterligare ca 15 minuter.
- Mixa créme fraiche med basilika och vitlök till en grön sås. Smaka av med salt.
- Garnera gratängen med basilika och servera med en klick vitlökscréme.
Publicerat den
12 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar