Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig julkompott av vinterns frukter samlat under gyllene smördegslock

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kryddig julkompott av vinterns frukter samlat under gyllene smördegslock - dofta över lite florsocker när kakan har svalnat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Bryn sockret i en tjockbottnad panna. Tillsätt alla frukter skurna i cm-tärningar och koka upp. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka i ca 15 min under sporadisk omrörning.
  3. Du tillsätter inget vatten då saften du behöver kommer från frukterna och bidrar till den rika smaken.
  4. Lägg kompotten i timbalformar och täck med smördegen. Pensla med ett uppvispat ägg. Nagga locket med en gaffel så den inte reser sig för mycket vid bakningen.
  5. Baka i ca 13-15 min tills den är gyllenbrun. Klart! Dofta över lite florsocker när kakan svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.