Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig julkompott med gyllene lock

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Njut av dessa härliga bakverk under julhelgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn sockret i en tjockbottnad panna. Tillsätt ala frukter skurna i cm-tärningar och koka upp. Tillsätt kryddorna och låt det koka i ca 15 minuter under sporadisk omrörning.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Lägg kompotten i timbalformar och täck med smördegen. Pensla med ett uppvispat ägg och nagga locket med en gaffel så den inte reser sig för mycket vid bakningen.
  4. Baka i ca 13-15 minuter tills den är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.