Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig köttfärspaj

 
Skriv ut

Den ser riktigt fin ut med dom små tomaterna på. God är den också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta raskt ihop till en deg. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform, spara lite deg till dekoration. Nagga botten och sätt folie runt kanterna. Låt vila kallt ca 15 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 - 12 minuter, ta bort folien. Hacka lök och vitlök, fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt köttfärsen och bryn, krydda med salt, peppar, curry, spiskummin och kajennpeppar. Tillsätt tomatpuré och grädde. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av.
  3. Ta av pannan från värmen tillsätt majs och 1½ uppvispat ägg. Fördela färsen i pajskalet. Strö över riven ost. Sporra ut remsor av resterande deg . Lägg ett rutmönster av remsorna. Lägg en cocktailtomat i varje ruta.
  4. Pensla med ägg. Strö oregano över pajen. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. ( jag gör 1½ sats av paj degen)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.