Matig och lagom kryddig paj som kan ätas varm eller ljummen.
Om du vill kan du byta ut 1 dl av mjölken mot grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg, den blir ganska kladdig. Bred ut degen, t ex med hjälp av e smörkniv, i en pajform. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken. Skiva korven. Fräs korv och lök i smör, lägg åt sidan. Fräs färsen i smör, tillsätt tomatpuré. Häll färs, korv, lök och majs i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och häll stanningen i formen. Strö över riven ost. Strimla paprikan och lägg överst.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut, garnera med persilja och servera.
Publicerat den
15 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar