Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig korv- och köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Matig och lagom kryddig paj som kan ätas varm eller ljummen. Om du vill kan du byta ut 1 dl av mjölken mot grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg, den blir ganska kladdig. Bred ut degen, t ex med hjälp av e smörkniv, i en pajform. Låt vila kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Skiva korven. Fräs korv och lök i smör, lägg åt sidan. Fräs färsen i smör, tillsätt tomatpuré. Häll färs, korv, lök och majs i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och persilja och häll stanningen i formen. Strö över riven ost. Strimla paprikan och lägg överst.
  4. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut, garnera med persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.