Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kycklingfärslimpa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här kryddstarka kycklingfärslimpan är smaksatt med chipotlechili, adobosås och koriander och bakas under ett täcke av tomatsås. Chipotlechli i adobosås finns i specialbutiker för kryddor eller på Internet. Det går utmärkt att använda kalkonfärs eller fläskfärs istället för kycklingfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Spreja en ugnsfast form som är 23x13 cm med olja.
  2. Blanda kycklingfärsen med ströbröd, 1½ dl passerade tomater, lök, ägg, chili, koriander, 1 tsk av adobosåsen, vitlök, salt och spiskummin i en stor skål. Blanda väl.
  3. Lägg smeten i den oljade formen och jämna till ytan.
  4. Blanda ketchup med resten av de passerade tomaterna och resten av adobosåsen. Bred ut tomatsåsen jämnt över färssmeten i formen.
  5. Baka i ugnen 45 minuter cirka, tills limpan är genomstekt. Låt vila tio minuter före servering. Servera gärna majs och hackad paprika till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.