Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig lammfilé med feta och jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordgubbar och fetaost är en god kombination i den här festsalladen. Den lite kryddiga lammfilén är pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och gnid in det med kryddorna samt salt och peppar efter smak. Hetta upp lite olja eller smör i en panna och stek köttet ca 5 minuter runtom.
  2. Låt köttet vila i aluminiumfolie medan du gör salladen.
  3. Skölj och torka sallaten. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skala och skiva löken.
  4. Snoppa bönorna om det behövs och förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Om du använder frysta följer du anvisningarna på påsen.
  5. Blanda allt i en skål (spara några jordgubbar till dekoration) och smula i fetaosten i grova bitar. Häll i ett par matskedar olja och några droppar balsamvinäger.
  6. Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och salta och peppra mellan skivorna. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med köttet.
  7. Servera genast. Ringla gärna över lite balsamicosirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.