Jordgubbar och fetaost är en god kombination i den här festsalladen. Den lite kryddiga lammfilén är pricken över i:et.
Instruktioner
- Putsa köttet och gnid in det med kryddorna samt salt och peppar efter smak. Hetta upp lite olja eller smör i en panna och stek köttet ca 5 minuter runtom.
- Låt köttet vila i aluminiumfolie medan du gör salladen.
- Skölj och torka sallaten. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skala och skiva löken.
- Snoppa bönorna om det behövs och förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Om du använder frysta följer du anvisningarna på påsen.
- Blanda allt i en skål (spara några jordgubbar till dekoration) och smula i fetaosten i grova bitar. Häll i ett par matskedar olja och några droppar balsamvinäger.
- Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och salta och peppra mellan skivorna. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med köttet.
- Servera genast. Ringla gärna över lite balsamicosirap.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar