Stött kardemumma, ingefära och kanel kryddar denna ljuvliga kaka. Serveras med vispad grädde och rårörda lingon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form ca 20x30 cm.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
- Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Blanda mjöl, bakpulver, kanel kardemumma och ingefära.
Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter, kontrollera med provtsticka att den är färdig.
- Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.
Publicerat den
15 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar