Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig lingonkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Stött kardemumma, ingefära och kanel kryddar denna ljuvliga kaka. Serveras med vispad grädde och rårörda lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smält smöret. Smörj och bröa en ugnssäker form ca 20x30 cm.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt rårörda lingon, grädde, mjölk och smör till äggvispet och blanda ihop snabbt.
  4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, kanel kardemumma och ingefära. Blanda ner i äggvispet och rör snabbt ihop till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter, kontrollera med provtsticka att den är färdig.
  6. Skär i bitar och servera med vispad grädde och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.