Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig linsgryta med äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färgglad, vegetarisk och kryddig linsgryta med både sötma och sälta. Servera med rött ris, gärna råris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka den gula löken och fräs i lite olja tills den mjuknar. Riv morötterna grovt och vänd ner dem i lökhacket. Krydda med curry, spiskummin, kanel, basilika, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftorna.
  3. Skölj de röda linserna och rör ner dem tillsammans med vatten, krossade tomater, tomatpuré, vinäger, grönsaksbuljong och agavesirap. Låt sjuda under lock.
  4. Skär tomaterna och äpplet i små bitar och vänd ner i grytan. Fortsätt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills linserna är klara.
  5. Servera linsgrytan med rött ris och salladsmixen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.