En färgglad, vegetarisk och kryddig linsgryta med både sötma och sälta. Servera med rött ris, gärna råris.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka den gula löken och fräs i lite olja tills den mjuknar. Riv morötterna grovt och vänd ner dem i lökhacket. Krydda med curry, spiskummin, kanel, basilika, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftorna.
- Skölj de röda linserna och rör ner dem tillsammans med vatten, krossade tomater, tomatpuré, vinäger, grönsaksbuljong och agavesirap. Låt sjuda under lock.
- Skär tomaterna och äpplet i små bitar och vänd ner i grytan. Fortsätt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills linserna är klara.
- Servera linsgrytan med rött ris och salladsmixen.
Publicerat den
11 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar