Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig morotskaka med saffransglasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En saftig morotskaka håller sig länge. Så här års smaksätts den med julens kryddor, torkad frukt, nötter och mörk choklad. En topping av saffransfärskost känns både julig och spännande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fikonen i små bitar. Grovhacka valnötter och choklad. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Vispa i riven morot, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor och vispa i smeten. Vänd ner fikon, nötter och choklad.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 25 minuter. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kallna.
  4. Saffransglasyr: Rör ihop rumsvarm färskost, rumsvarmt smör, siktat florsocker, vaniljsocker, saffran och apelsinskal.
  5. Bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med rostade mandelspån, apelsin- och fikonklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.