En saftig morotskaka håller sig länge. Så här års smaksätts den med julens kryddor, torkad frukt, nötter och mörk choklad. En topping av saffransfärskost känns både julig och spännande!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär fikonen i små bitar. Grovhacka valnötter och choklad. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Vispa i riven morot, olja och apelsinskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor och vispa i smeten. Vänd ner fikon, nötter och choklad.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 25 minuter. Känn med en provsticka att den är färdiggräddad. Låt kallna.
- Saffransglasyr:
Rör ihop rumsvarm färskost, rumsvarmt smör, siktat florsocker, vaniljsocker, saffran och apelsinskal.
- Bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med rostade mandelspån, apelsin- och fikonklyftor.
Publicerat den
20 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar