Härligt orange soppa med smak av vitlök, ingefära, curry, vin, apelsin m.m. Toppas med en syrlig klick av crème fraiche och apelsinskal
Instruktioner
- Skala och skär morötterna i skivor. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
- Fräs lök, vitlök och ingefära mjuka i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och fräs ytterligare 5 minuter.
- Häll på fond, vatten och vin. Koka med lock 15-20 minuter.
- Blanda försiktigt ihop rivet apelsinskal med crème fraiche.
- Ta soppan från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Tillsätt honung och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Mixa igen så att allt blandar sig.
- Fördela soppan i skålar, lägg en klick apelsinkräm i varje. Klipp över rikligt med färsk koriander
Publicerat den
23 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket smakrik och god soppa. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.