Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig morotssoppa med apelsinkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt orange soppa med smak av vitlök, ingefära, curry, vin, apelsin m.m. Toppas med en syrlig klick av crème fraiche och apelsinskal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuka i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och fräs ytterligare 5 minuter.
  3. Häll på fond, vatten och vin. Koka med lock 15-20 minuter.
  4. Blanda försiktigt ihop rivet apelsinskal med crème fraiche.
  5. Ta soppan från värmen. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Tillsätt honung och apelsinjuice. Smaka av med salt och peppar. Mixa igen så att allt blandar sig.
  6. Fördela soppan i skålar, lägg en klick apelsinkräm i varje. Klipp över rikligt med färsk koriander

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 25 januari 2011

    Mycket smakrik och god soppa. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.