Nyponsmaken förstärks av syran i citrusfrukterna. Ett mycket spänannde glöggrecept.
Instruktioner
- Blanda nypon och vatten i en kastrull. Koka upp och låt nyponen sjuda 20 minuter under lock på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Sila bort nyponen.
- Skär ingefäran i tunna skivor. Skölj apelsiner och citroner noga i ljummet vatten. Pressa saften ur en apelsin och en citron. Skiva en apelsin och en citron.
- Blanda nyponjuicen med ingefära, saft och skivor apelsin och citron, socker, stjärnanis och kryddnejlika.
- Sjud under lock 10 minuter på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och ställ glöggen kallt ett dygn.
- Värm glöggen och tillsätt eventuellt vodkan före servering . Får ej koka.
Publicerat den
19 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar