Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig nyponglögg

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Nyponsmaken förstärks av syran i citrusfrukterna. Ett mycket spänannde glöggrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda nypon och vatten i en kastrull. Koka upp och låt nyponen sjuda 20 minuter under lock på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Sila bort nyponen.
  2. Skär ingefäran i tunna skivor. Skölj apelsiner och citroner noga i ljummet vatten. Pressa saften ur en apelsin och en citron. Skiva en apelsin och en citron.
  3. Blanda nyponjuicen med ingefära, saft och skivor apelsin och citron, socker, stjärnanis och kryddnejlika.
  4. Sjud under lock 10 minuter på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden. Låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och ställ glöggen kallt ett dygn.
  5. Värm glöggen och tillsätt eventuellt vodkan före servering . Får ej koka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.