Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig vinterkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här kompotten med vinterfrukt och söt limeyoghurt är perfekt som dessert en kylig kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda strösocker, vaniljpulver och kanel med 2½ dl vatten i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter tills sockret är helt smält.
  2. Lägg dadlar, päronskivor, äppleskivor och fikon i en stor skål. Häll över sockerlagen, ställ åt sidan och låt dra tre timmar så att smakerna utvecklas ordentligt.
  3. Blanda limesaft, yoghurt och florsocker i en skål och kyl fram till servering. Servera kompotten varm eller kall med kall eller rumstempererad yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.