Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga biffspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härliga bitar av saftigt nötkött täcks med honungs- och senapssås, träs på grillspett tillsammans med krispiga grönsaker och grillas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fyra trägrillspett, cirka 24 cm långa, i blöt i kallt vatten 30 minuter. Det hindrar dem från att börja brinna under grillningen.
  2. Kärna ur paprikan och skär den i åtta lika stora bitar. Skala och skär löken i åtta klyftor. Hetta upp grillen. (Själv har jag en bordsgrill, men går säkert att grilla i ugnen också, eller ute för dem som kan.)
  3. Vispa ihop citronsaft, olja, 2 msk vatten, senap, honung, oregano och svartpeppar i en stor glasskål. Skär köttet i tärningar ca 2½ cm stora. Lägg köttet i marinaden och vänd så att allt kött täcks av marinad. Lägg över köttet på ett fat. Spara marinaden.
  4. Varva kött, paprika, lök och champinjoner på spetten. Lägg spetten på grillen och grilla dem nio-tolv minuter. Vänd då och då och pensla med resten av marinaden under tiden som de grillas. Servera varma, gärna tillsammans med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.