Härliga bitar av saftigt nötkött täcks med honungs- och senapssås, träs på grillspett tillsammans med krispiga grönsaker och grillas.
Instruktioner
- Lägg fyra trägrillspett, cirka 24 cm långa, i blöt i kallt vatten 30 minuter. Det hindrar dem från att börja brinna under grillningen.
- Kärna ur paprikan och skär den i åtta lika stora bitar. Skala och skär löken i åtta klyftor. Hetta upp grillen. (Själv har jag en bordsgrill, men går säkert att grilla i ugnen också, eller ute för dem som kan.)
- Vispa ihop citronsaft, olja, 2 msk vatten, senap, honung, oregano och svartpeppar i en stor glasskål. Skär köttet i tärningar ca 2½ cm stora. Lägg köttet i marinaden och vänd så att allt kött täcks av marinad. Lägg över köttet på ett fat. Spara marinaden.
- Varva kött, paprika, lök och champinjoner på spetten. Lägg spetten på grillen och grilla dem nio-tolv minuter. Vänd då och då och pensla med resten av marinaden under tiden som de grillas. Servera varma, gärna tillsammans med en grönsallad.
Publicerat den
21 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar