Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga fajitajärpar med harissadressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika järpar och dressing som serveras med en enkel potatissallad. Harissa är en nordafrikansk "blöt," chilihet, kryddblandning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen.
  2. Blanda färs, ägg, fajitakrydda teriyakisås och 2 msk vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar, ca 7x2 cm.
  3. Rör ihop ingredienserna till dressingen med 4 msk olja, 3 msk vatten och ½ tsk salt. Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
  4. Stek järparna runtom i olja i en stekpanna ca 6 minuter. Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före servering.
  5. Bjud järparna med potatissallad, dressing och en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.