Smakrika järpar och dressing som serveras med en enkel potatissallad.
Harissa är en nordafrikansk "blöt," chilihet, kryddblandning.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av och varmhåll potatisen.
- Blanda färs, ägg, fajitakrydda teriyakisås och 2 msk vatten till en smidig färs. Forma färsen till ca 20 avlånga järpar, ca 7x2 cm.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen med 4 msk olja, 3 msk vatten och ½ tsk salt.
Grovhacka cornichonerna. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor.
- Stek järparna runtom i olja i en stekpanna ca 6 minuter.
Skär potatisen i skivor. Blanda försiktigt med purjolök, cornichoner och persilja precis före servering.
- Bjud järparna med potatissallad, dressing och en klick gräddfil.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar