Använd höstens härliga frukt till en ljuvligt god dessert. Vem kan motstå de läckra, karamelltäckta äppelklyftorna med smak av kanel?
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ca 1 cm breda klyftor. Lägg äppelklyftorna i en skål och blanda dem med citronsaften.
- Halvera kanelstången. Smält smöret i en wok eller panna. Tillsätt äppelklyftor, citronsaft och kanelstång. Fräs under omrörning 5–6 min tills äppelklyftorna börjar bli mjuka. Ta då upp dem med hålslev och håll dem varma.
- Blanda ner honungen i stekskyn i woken eller pannan. Sjud upp och låt sjuda tills skyn är tjockflytande. Ta upp kanelstången, häll skyn över äppelklyftorna och blanda väl. Lägg upp i 4 skålar och garnera med mynta. Servera med grädde och strö över kanel.
- Tips
De läckra, karamelltäckta äppelklyftorna smakar också bra tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.
- För att få variation på smaken och mer färg på desserten kan du utesluta 2 av äpplena och ersätta dem med 175 g björnbär, röda vinbär eller hallon.
Publicerat den
30 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar