Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga karamelläpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd höstens härliga frukt till en ljuvligt god dessert. Vem kan motstå de läckra, karamelltäckta äppelklyftorna med smak av kanel?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ca 1 cm breda klyftor. Lägg äppelklyftorna i en skål och blanda dem med citronsaften.
  2. Halvera kanelstången. Smält smöret i en wok eller panna. Tillsätt äppelklyftor, citronsaft och kanelstång. Fräs under omrörning 5–6 min tills äppelklyftorna börjar bli mjuka. Ta då upp dem med hålslev och håll dem varma.
  3. Blanda ner honungen i stekskyn i woken eller pannan. Sjud upp och låt sjuda tills skyn är tjockflytande. Ta upp kanelstången, häll skyn över äppelklyftorna och blanda väl. Lägg upp i 4 skålar och garnera med mynta. Servera med grädde och strö över kanel.
  4. Tips De läckra, karamelltäckta äppelklyftorna smakar också bra tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.
  5. För att få variation på smaken och mer färg på desserten kan du utesluta 2 av äpplena och ersätta dem med 175 g björnbär, röda vinbär eller hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.