Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga kycklingburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De kryddiga smakerna av spiskummin, gurkmeja och fänkål gör de här burgarna till en återkommande favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, chilipulver, spiskummin, gurkmeja och fänkålsfrön i en skål.
  2. Tärna kycklingfiléerna mycket fint. Blanda kyckling, salladslök, koriander och ägg med händerna till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Täck över med plastfolie och kyl tre timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en plåt med olja. Skölj händerna med kallt vatten och forma 8-12 lika stora bullar av kycklingsmeten. Lägg bullarna på plåten.
  4. Pressa försiktigt varje bulle med handen till jämntjocka burgare. Ugnsstek 10 minuter. Vänd burgarna och stek ytterligare 10 minuter tills gyllene på båda sidor och genomstekta. Ta ut ur ugnen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.