De kryddiga smakerna av spiskummin, gurkmeja och fänkål gör de här burgarna till en återkommande favorit.
Instruktioner
- Blanda mjöl, chilipulver, spiskummin, gurkmeja och fänkålsfrön i en skål.
- Tärna kycklingfiléerna mycket fint. Blanda kyckling, salladslök, koriander och ägg med händerna till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Täck över med plastfolie och kyl tre timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en plåt med olja. Skölj händerna med kallt vatten och forma 8-12 lika stora bullar av kycklingsmeten. Lägg bullarna på plåten.
- Pressa försiktigt varje bulle med handen till jämntjocka burgare. Ugnsstek 10 minuter. Vänd burgarna och stek ytterligare 10 minuter tills gyllene på båda sidor och genomstekta. Ta ut ur ugnen och servera genast.
Publicerat den
27 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar