Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga lökplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

85 kalorier per portion. Servera dessa frasiga plättar med en svalkande gurkraita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken. Blanda löken med koriander, spiskummin i en skål. Strö över mjöl och salt. Blanda igen. Tillsätt vattnet och blanda väl så att löken täcks av mjölblandningen.
  2. Värm en stekpanna med oljan. Lägg i lökblandningen med en matsked och platta ut till tunna plättar, det blir 8 plättar av satsen. Stek dem på medelvärme tills de har fin färg och är frasiga, 4-5 minuter per sida. Håll dem varma i ugnen.
  3. Grovriv gurkan och hacka myntan. Blanda yoghurt, gurka och mynta till raitan.
  4. Servera raitan till lökplättarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.