Det är svårt att låta bli de här färska, heta bullarna när de lämnar ugnen.
Instruktioner
- Blanda jäst, 1 msk vetemjöl och 1 msk socker. Tillsätt 1 dl varmt vatten och rör snabbt ihop. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan 15 minuter tills blandningen börjar skumma.
- Lägg resten av mjölet, socker och kryddor i en stor skål. Tillsätt margarin och russin och arbeta in i mjölet med fingrarna. Tillsätt jästblandningen och 2 dl varmt vatten. Rör ihop degen med en träslev, tillsätt extra vatten om det behövs.
- Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord 5 minuter tills den är jämn och slät. Lägg degen i en skål, täck över med en handduk och låt jäsa en timma, eller tills dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakplåt med olja. Slå ner degen i skålen med handen och stjälp sedan upp den på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela rullen i tolv bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna på plåten, ställ åt sidan och låt jäsa 30 minuter.
- Blanda 3 msk mjöl med ½ tsk socker och 1-2 msk vatten till en slät pasta. Gör ett kryss på varje bulle med smeten och grädda 20 minuter tills gyllene.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar