Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga russinbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är svårt att låta bli de här färska, heta bullarna när de lämnar ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, 1 msk vetemjöl och 1 msk socker. Tillsätt 1 dl varmt vatten och rör snabbt ihop. Täck över med plastfolie och ställ åt sidan 15 minuter tills blandningen börjar skumma.
  2. Lägg resten av mjölet, socker och kryddor i en stor skål. Tillsätt margarin och russin och arbeta in i mjölet med fingrarna. Tillsätt jästblandningen och 2 dl varmt vatten. Rör ihop degen med en träslev, tillsätt extra vatten om det behövs.
  3. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord 5 minuter tills den är jämn och slät. Lägg degen i en skål, täck över med en handduk och låt jäsa en timma, eller tills dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakplåt med olja. Slå ner degen i skålen med handen och stjälp sedan upp den på ett lätt mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela rullen i tolv bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna på plåten, ställ åt sidan och låt jäsa 30 minuter.
  5. Blanda 3 msk mjöl med ½ tsk socker och 1-2 msk vatten till en slät pasta. Gör ett kryss på varje bulle med smeten och grädda 20 minuter tills gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.