Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga sirapskakor

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Det är viktigt att använda mörk sirap till de här kakorna för att få den rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt svalna litet. Vispa upp äggen i en skål och rör ned äggen i smör- och sockerblandningen.
  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ned mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten, och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar eller över natten.
  3. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem i en skål med socker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg.
  4. Låt svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.