Det är viktigt att använda mörk sirap till de här kakorna för att få den rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt svalna litet. Vispa upp äggen i en skål och rör ned äggen i smör- och sockerblandningen.
- Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ned mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten, och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem i en skål med socker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg.
- Låt svalna på plåten.
Publicerat den
19 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar