Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddigt olivbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett lätt bröd, fyllt med hackade svarta oliver. Den enkla tillredningen och den underbara smaken kommer att göra dig lyrisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Hacka oliverna fint och ställ åt sidan. Häll de torra ingredienserna i en matberedare och blanda väl. Fördela matfettet i mjölblandningen och arbeta in mjölken.
  3. Häll upp degen på lätt mjölad bänk. Knåda lätt samman till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel à 25x35 cm och ca 1 cm tjock.
  4. Pensla med olivoljan och bred sedan på de hackade oliverna. Rulla ihop degen från ena långsidan. Lägg rullen på den klädda plåten. Böj rullen lite och grädda sedan i ugnen 20-30 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Spraya brödet med kallt vatten 1-2 gånger under gräddningen. Låt brödet svalna under bakduk. Skiva upp brödet och servera det med philadelphiaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.