Ett lätt bröd, fyllt med hackade svarta oliver. Den enkla tillredningen och den underbara smaken kommer att göra dig lyrisk!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Hacka oliverna fint och ställ åt sidan. Häll de torra ingredienserna i en matberedare och blanda väl. Fördela matfettet i mjölblandningen och arbeta in mjölken.
- Häll upp degen på lätt mjölad bänk. Knåda lätt samman till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel à 25x35 cm och ca 1 cm tjock.
- Pensla med olivoljan och bred sedan på de hackade oliverna. Rulla ihop degen från ena långsidan. Lägg rullen på den klädda plåten. Böj rullen lite och grädda sedan i ugnen 20-30 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad. Spraya brödet med kallt vatten 1-2 gånger under gräddningen. Låt brödet svalna under bakduk. Skiva upp brödet och servera det med philadelphiaost.
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar