Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddigt valnötsbröd

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt och smakrikt matbröd. Tar lite tid men blir super gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i vätskan Tillsätt alla torra indigrenser och häll i en dagberedare. Arbeta i ca 10 min tills degen är smidig och släpper kanterna. Om degen är för kladdig tillsätt vetemjöl lite i taget.
  2. Låt jäsa 30-40 min och KÖR sedan degen ytterligare en stund tills den blivit smidig.
  3. Dela degen i två delar, rulla till två inte för släta korvar och tvinna dom. Lägg på smord plåt och låt jäsa 30-40 min. Baka i 175 grader ca 35 min. Lägg på galler och låta svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.