Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gräddfil, filmjölk, lättfil. Använder man den här mjölktypen i mjuka kakor så ska man också använda bikarbonat istället för vanligt bakpulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stt ugnen på 175 gradere.
  2. Värm sirapen lätt och rör i smöret eller margarinet.
  3. Vispa ägg och socker. Tillsätt sirapssmöret, kryddorna och nötterna.
  4. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten omväxlande med gräddfilen.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan tills den känns torr med en sticka.
  6. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.