Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstarka grytan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Husmanskost som gillas av både liten och stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i jämna bitar, ca 3x3 cm.
  2. Bryn köttet lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så att det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta.
  3. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljongtärning. Låt köttet koka 20 minuter.
  4. Tillsätt champinjonerna. Skala och klyfta löken. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i strimlor. Rör ner dem i grytan.
  5. Rör ut vetemjöl i lite kallt vatten. Rör ner det i grytan.
  6. Smaksätt med paprika, curry, ingefära och vitlök.
  7. Rör ner gräddfil alt. crème fraiche.
  8. Låt grytan koka ytterligare 10 minuter.
  9. Strö över mandel.
  10. Servera med en god grönsallad och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.