Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekt kycklingbröst med svamp, morot och mosad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En välkryddad kycklingfilé får gott sällskap av varma grönsaker och mosad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp kycklingbuljong med fänkålsfrön och lagerblad, smaka av med salt. Skala och koka morötterna mjuka i fonden. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, citronskal, salt och peppar. Stek gyllenbruna på båda sidorna med smör i en gjutjärnspanna tillsammans med hackad schalottenlök och champinjoner.
  3. Slå på 1 dl av kycklingbuljongen, grädde och låt allt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och vänd i de gröna ärterna innan servering.
  4. Häll av potatisen och mosa med en gaffel och smaka av med svartpeppar och citronsaft. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.