Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kungsflundrarygg meuniére med kantareller, räkor och brynt smör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett lyxigt recept från Leif Mannerström.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjöla och stek fisken i klarnat smör på hög värme för att efter en liten stund sänka värmen och mata dem med lite rumstempererat vanligt smör.
  2. Stek dem gyllene och ös hela tiden från pannan så att de får fin färg och frasig yta. Stek samtidigt kantarellerna i en panna separat.
  3. Fisken är klar när den lossar från benet. Blanda de stekta kantarellerna med räkor och sticklök. Bryn lite nytt smör att slå ovanpå fisken vid servering samt att kunna bjuda på vid sidan av.
  4. Servera med riven pepparrot och kokt nypotatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.