Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kuvertbröd med basilikasmör

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Fina bröd där smöret finns inbakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.
  2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
  3. Mixa smöret med basilika och citronskal. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bre smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.