Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvargfluffig pavlova med citronsmak

 
Skriv ut

Maffig pavlova med fräsch citronkvarggrädde och jordgubbar förgyller vilken fest som helst! Laktosfri och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant tills sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Vänd ner majsstärkelse. Rör i vitvinsvinäger.
  3. Bred runt på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp marängens kanter med en spatel, så att det blir ett fint mönster. Sätt plåten i ugnen och sänk till 100 grader. Grädda i ca 1 timme, stäng av ugnen och öppna den lite. Låt marängen stå kvar tills ugnen är kall. Lägg pavlovan på ett fat.
  4. Citronkvarggrädde: Vispa grädden fluffig. Rör i kvargen.
  5. Dekorering: Skölj och dela jordgubbarna. Sprid ut citronkvarggrädden ovanpå pavlovan. Toppa med jordgubbar och vinbär. Gör skruvar av citronskal och dekorera med dessa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.