Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i filodegspaket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska gästerna med kycklingbröst och grönsaker vackert inslaget i filodeg. De är både enkelt och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt med olja. Skölj och/eller torka av kycklingbrösten. Räffla kycklingbrösten på ovansidan. Ta bort ev fett. Skölj och ansa vårlöken och skär den i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i fina strimlor. Skala moroten och skär den i fina strimlor.
  2. Dela upp filodegsarken. Klipp eller skär dem i lagom stora rektanglar, ca 20x30 cm, och lägg dem på bakplåts- eller smörpapper. Lägg filodegen mellan två ark smörpapper. Lägg en fuktig handduk ovanpå. Detta gör att degen inte torkar ut. Arbeta snabbt när du använder filodeg.
  3. Lägg två filodesgark på en ren arbetsyta. Pensla det ena med apelsinsaften och lägg det andra ovanpå. Pensla ytterligare en gång med apelsinsaften.
  4. Lägg ett kycklingbröst mitt på filodegarket. Strö över en fjärdedel av grönsakerna. Droppa över 1 tsk olivolja och 1 tsk av lime- eller apelsinsaften. Salta och peppra. Tillslut filodegspaketen genom att först vika över långsidorna och sedan kortsidorna. Rulla in kycklingen och nyp till i kanterna så att det fäster. Gör likadant med återstående kycklingbröst.
  5. Placera paketen på bakplåten med skarven nedåt. Pensla varje paket med smält matfett. Baka i ugnen i 15 minuter tills paketen är gyllengula och servera dem sedan varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.