Överraska gästerna med kycklingbröst och grönsaker vackert inslaget i filodeg. De är både enkelt och lätt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakplåt med olja. Skölj och/eller torka av kycklingbrösten. Räffla kycklingbrösten på ovansidan. Ta bort ev fett. Skölj och ansa vårlöken och skär den i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i fina strimlor. Skala moroten och skär den i fina strimlor.
- Dela upp filodegsarken. Klipp eller skär dem i lagom stora rektanglar, ca 20x30 cm, och lägg dem på bakplåts- eller smörpapper. Lägg filodegen mellan två ark smörpapper. Lägg en fuktig handduk ovanpå. Detta gör att degen inte torkar ut. Arbeta snabbt när du använder filodeg.
- Lägg två filodesgark på en ren arbetsyta. Pensla det ena med apelsinsaften och lägg det andra ovanpå. Pensla ytterligare en gång med apelsinsaften.
- Lägg ett kycklingbröst mitt på filodegarket. Strö över en fjärdedel av grönsakerna. Droppa över 1 tsk olivolja och 1 tsk av lime- eller apelsinsaften. Salta och peppra. Tillslut filodegspaketen genom att först vika över långsidorna och sedan kortsidorna. Rulla in kycklingen och nyp till i kanterna så att det fäster. Gör likadant med återstående kycklingbröst.
- Placera paketen på bakplåten med skarven nedåt. Pensla varje paket med smält matfett. Baka i ugnen i 15 minuter tills paketen är gyllengula och servera dem sedan varma.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar