Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i lergryta med ris och sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kyckling när den är som allra godast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lergrytan ska ha stått i blöt minst en halvtimme innan man stoppar in den i ugnen (både lock och gryta)
  2. Skölj av den tinade kycklingen. Salta och krydda med grillkrydda, både inuti och utanpå. Det ska vara ganska mycket grillkrydda. Lägg kycklingen i lergrytan och ställ in den i kall ugn på nedersta falsen. 200-225 grader i ca 2 timmar.
  3. Servera med ris och currysås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.