- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vet inte hur namnet Mariposa kommit till. Jag bara kallar den så. Rätten härstammar ursprungligen från Mexiko.
Instruktioner
- Tina kycklingen om den är djupfryst och dela den i mindre bitar. Skilj grytbitarna åt.
- Blanda i en plastpåse vetemjölet med alla kryddorna. Lägg i kycklingbitarna och skaka om så att de blir mjölpanerade.
- Hetta under tiden upp oljan och margarinet i en stekpanna. Lägg i kycklingbitarna, några i taget och bryn dem gyllenbruna.
- Lägg över dem i en ugnsäker form. Bryn mandeln och slå över den.
- Låt persikorna rinna av. Koka upp 1 dl persikospad med consommèn (som kan ersättas med tärningsbuljong) vattnet, gräddfilen och sojan.
Häll blandningen över kycklingen och sätt formen i ugnen med lock på i 175 graders värme i ca 30 minuter.
- Lägg på persikohalvorna, strö över lite ost.
Gratinera strax före serveringen.
Ät ris och sallad till.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar