Instruktioner
Börja med marinaden. Skölj och halvera chilifrukten, peta bort frön och mellanväggar. Strimla. Skala och skiva vitlök och ingefära i tunna skivor. Rör ihop kryddorna med sirap, soja och ananasspad.
Skär kycklingbrösten i tunna strimlor. Blanda med marinaden. Ställ kallt minst 1 timme. Förbered grönsakerna. Tina sockerärterna. Skala och strimla moroten fint. Skär rödlöken i tunna klyftor. Skär korianderstjälkarna i små bitar. Dela ananasskivorna.
Rosta cashewnötterna i torr wokpanna. Se upp! Det går snabbt. Ta upp kycklingen från marinaden. Spar marinaden. Fräs kycklingen snabbt och hett i wokpannan. Ta upp den. Hetta upp oljan och lägg i morotsstrimlor och lökklyftor i woken. Låt fräsa några minuter och tillsätt korianderstjälkar, sockerärter, ananasbitar samt kycklingstrimlor. Låt det hela bli riktigt varmt.
Häll över marinaden och låt den bara "koka" upp. Strö över cashewnötter och korianderblad. Servera med nudlar eller ris.