Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med cashewnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel med god rätt!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med marinaden. Skölj och halvera chilifrukten, peta bort frön och mellanväggar. Strimla. Skala och skiva vitlök och ingefära i tunna skivor. Rör ihop kryddorna med sirap, soja och ananasspad. Skär kycklingbrösten i tunna strimlor. Blanda med marinaden. Ställ kallt minst 1 timme. Förbered grönsakerna. Tina sockerärterna. Skala och strimla moroten fint. Skär rödlöken i tunna klyftor. Skär korianderstjälkarna i små bitar. Dela ananasskivorna. Rosta cashewnötterna i torr wokpanna. Se upp! Det går snabbt. Ta upp kycklingen från marinaden. Spar marinaden. Fräs kycklingen snabbt och hett i wokpannan. Ta upp den. Hetta upp oljan och lägg i morotsstrimlor och lökklyftor i woken. Låt fräsa några minuter och tillsätt korianderstjälkar, sockerärter, ananasbitar samt kycklingstrimlor. Låt det hela bli riktigt varmt. Häll över marinaden och låt den bara "koka" upp. Strö över cashewnötter och korianderblad. Servera med nudlar eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.