Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med kumquats

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kumquats har en aning bitter smak som går väldigt bra ihop med kyckling och kött. Här med en god smakbrytning av saffran, kanel och honung. Mycket spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingdelarna runtom i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra.. Hacka lök och vitlök och fräs i oöja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Häll på vattnet, buljong, och honung och koka upp.
  2. Lägg kycklingen i grytan, tillsammans med kumquatsfrukten, som skurits mitt itu. Koka under lock på svag värme tills kycklingen är genomstekt ca 35 minuter. Kycklingsaften skall vara ofärgad när kycklingen är färdig. Smaka av med harissa och salt. Blanda i koriandern och strö över mandelsspån. Servera med ris eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.