Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med morötter och dragonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gyllenbrynt kyckling och läckra grönsaker serveras med en sammetslen sås som smaksatts med dragon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Halvera sockerärterna på längden. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem cirka tre minuter på varje sida.
  2. Tillsätt buljong, gröna bönor, morötter och två dragonkvistar. Koka upp och sänk värmen. Lägg på locket och låt sjuda svagt i tio minuter.
  3. Lägg i sockerärterna och låt sjuda cirka två minuter tills de är genomvarma. Hacka resten av dragonen.
  4. Lägg över kycklingen och grönsakerna på ett fat och håll varmt. Koka upp spadet och låt det reduceras till hälften, cirka fem minuter. Sänk värmen och rör ner crème fraiche och dragon. Smaka av med salt och peppar.
  5. Portionera upp couscous, kyckling och grönsaker på fyra tallrikar. Ringla över såsen, garnera med gräslök och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.