Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med örter och citron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En medelhavssommar vid bordet alla tider på året. Du känner solsmaken i denna ört- och citronkryddade kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i bitar och skölj dem. Gör en ficka mellan skinnet och köttet på varje kycklingdel.
  2. Hacka persilja och purjolök grovt, riv citronskalet och blanda alltsammans i en skål. Lägg lite av blandningen i varje ficka på kycklingdelarna.
  3. Droppa ner 1 tsk dressing i varje ficka. Tillslut genom att pressa ihop skinnet och köttet på ovandelen av varje öppning. Lägg kycklingdelarna i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen i 2 timmar.
  4. Sätt på grillen eller ugnens grill. Lägg kycklingen på ett galler och grilla 15 cm från värmen. Vänd kycklingen en gång och grilla bitarna ca 30-40 minuter. Pensla med hönsbuljong under grillningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.