Härlig kycklinggryta med fläder och äpple som serveras med ett gott mos.
Instruktioner
- Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
- Skala och skär potatisen och palsternackorna i bitar.
Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem med potatisstöt. Rör ner het mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Bryn kycklingfiléerna runtom i smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt fläderdryck och buljong.
Sjud kycklingen under lock ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och ärterna mot slutet av koktiden.
Skär kycklingfiléerna i halvor.
- Servera kycklingen med äpplen, ärter, flädersky och palsternacksmos.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar