Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med potatis- och palsternacksmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig kycklinggryta med fläder och äpple som serveras med ett gott mos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  2. Skala och skär potatisen och palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem med potatisstöt. Rör ner het mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingfiléerna runtom i smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt fläderdryck och buljong. Sjud kycklingen under lock ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och ärterna mot slutet av koktiden. Skär kycklingfiléerna i halvor.
  5. Servera kycklingen med äpplen, ärter, flädersky och palsternacksmos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.