- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Perfekt sommarmat.
Den här rätten brukar min yngsta son önska sig när han kommer förbi på middag.
Jag brukar nog ha i mer oliver än vad som står i receptet.
Brödet skall skivas snett så man får en stor skiva och inte för tunt, då blir den svår att grilla.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryt salladsbladen och lägg dem i en skål. Tillsätt osten, (hyvla små bitar) löken (grovt hackad) och oliverna. Blanda vinägern med 6 msk olja, salt och peppar. Häll det över salladen.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, droppa över lite citron.
Stek eller grilla kycklingfiléerna på medelstark värme i 4-5 minuter per sida tills köttsaften är klar.
- Pensla brödskivorna med olivolja smaksatt med hackad eller pressad vitlök. Rosta skivorna i ugnen några minuter, eller grilla på grillen tills de fått fin färg. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg upp kycklingfiléerna bredvid. Häll generöst med salsa över bröden och lägg även dessa på tallrikarna. Garnera ev med färsk basilika.
Publicerat den
28 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar