Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med Salsabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Perfekt sommarmat. Den här rätten brukar min yngsta son önska sig när han kommer förbi på middag. Jag brukar nog ha i mer oliver än vad som står i receptet. Brödet skall skivas snett så man får en stor skiva och inte för tunt, då blir den svår att grilla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt salladsbladen och lägg dem i en skål. Tillsätt osten, (hyvla små bitar) löken (grovt hackad) och oliverna. Blanda vinägern med 6 msk olja, salt och peppar. Häll det över salladen.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar, droppa över lite citron. Stek eller grilla kycklingfiléerna på medelstark värme i 4-5 minuter per sida tills köttsaften är klar.
  4. Pensla brödskivorna med olivolja smaksatt med hackad eller pressad vitlök. Rosta skivorna i ugnen några minuter, eller grilla på grillen tills de fått fin färg. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg upp kycklingfiléerna bredvid. Häll generöst med salsa över bröden och lägg även dessa på tallrikarna. Garnera ev med färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.