- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En härligt somrig kycklingrätt med smak av Medelhavet, citron, oliver och rosmarin. Serveras med en god färsk pasta och en enkel tomatsallad.
Instruktioner
- Skär varje kycklingfilé i 4 bitar och bryn bitarna i en steckpanna.
- Hacka löken grovt. Dela paprikan och skär i 1/2 cm breda strimlor på längden. Hacka vitlöksklyftorna.
Dra bladen från 3 kvistar rosmarin och hacka dem grovt. Riv skalet från citronen.
- Ta upp kycklingen och lägg i en panna med lock.
Stek den gula löken och paprikan tills den mjuknar något.
- Lägg i vitlök, rosmarin och citronskal och steka med ett par minuter (ej för hög värme - det ska inte få färg).
- Lägg över lökhacket i pannan med kyckling, salta och peppra samt pressa i saften från halva citronen.
Slå på grädde och smula i buljongtärningen.
Låt puttra 5-10 minuter och smaka av (tillsätt mer kryddor om så önskas).
- Koka pastan.
- Dela tomaterna i 1-2 cm stora bitar och blanda med finstrimlad purjolök och lägg i en skål. Häll på olivoljan, flingsalt och svartpeppar. Vänd runt med en sked så att det blandar sig.
- Häl av vattnet från oliverna och lägg i grytan ett par minuter innan servering.
- Hacka persiljan och dela andra halvan av citronen i klyftor och lägg på som garnering precis innan du ställer fram rätten på bordet.
Publicerat den
8 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar