Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling rica rica

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rica rica är en traditionell tillagningssätt från ön Sulawesi, där kycklingen får koka i en mustig kryddpaste med chilifrukt, limblad och tomater. Det fungerar även för fisk. 569 kalorier per portion 25 g fett 43 g protein 41 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kyckling, citronjuice och salt i en stor skål, låt marinera 10 minuter. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
  2. Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked, skär allt i grova bitar. Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, ingefära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.
  3. Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om. Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka citrongräset lätt, tillsätt det och sockret. Låt grytan småputtra under lock ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera ris och kyckling rykande hett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.