Rica rica är en traditionell tillagningssätt från ön Sulawesi, där kycklingen får koka i en mustig kryddpaste med chilifrukt, limblad och tomater. Det fungerar även för fisk.
569 kalorier per portion
25 g fett
43 g protein
41 g kolhydrater
Instruktioner
- Blanda kyckling, citronjuice och salt i en stor skål, låt marinera 10 minuter. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur paprika och chilifrukter. Skölj tomaterna. Skala ingefäran med en tesked, skär allt i grova bitar.
Mixa lök, vitlök, paprika, tomat, chili, ingefära, limeblad, vitpepparkorn och vatten i en matberedare.
- Hetta upp en traktörpanna eller wok. Bryn kycklingen i oljan så att den får fin färg runt om.
Tillsätt kryddpasten och vattnet. Banka citrongräset lätt, tillsätt det och sockret. Låt grytan småputtra under lock ca 20 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Servera ris och kyckling rykande hett.
Publicerat den
11 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar