Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling tandoori med gurksallad.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Tandoorikryddblandning finns att köpa färdig men här kan du göra egen kryddblandning till marinaden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingbenen. Låt marinera minst 2 tim, gärna över natten. Lägg dem i en smord ugnsfast form och stek i ugnen ca 25 min i 225 grader.
  2. Gurksallad: Skölj gurkan och skär den i långa remsor med hjälp av potatisskalare. Blanda med yoghurt, pressa i en vitlöksklyfta och rör ner fint hackad paprika. Smaka av med lite salt.
  3. Koka riset enl anvisn på förpackn. Servera kycklingen med riset och gurksalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.