Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Tjelvar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingrediensernas mängd har jag gissat eftersom jag oftast lagar mat på "hov".

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla kryddorna och stöt i mortel. Skär den torkade frukten i småbitar. Häll i rapsoljan i kryddblandningen. Ta hälften av kryddblandningen och blanda med frukten. Häll i soja i den resterande kryddblandningen. Stoppa in fruktblandningen inuti kycklingen. Pensla över den övriga kryddblandningen utanpå kycklingen och salta lätt. Lägg kycklingen i en form och ställ in ugnen på 200 grader. Låt grilla ca 1 timme. Ha i lite olja i formen så att inte skyn torkar fast. När grillningen är klar tar man bort det fetaste i skyn och använder det magra till såsen så ger det mersmak. Ha gärna i 1 tsk curry och 1 krm svartpeppar extra i såsen samt en matsked kycklingbuljong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.