Syrligt limesmör och fräscha grönsaker är idealiska följeslagare till det möra kycklingköttet.
Instruktioner
- Skölj potatisen grundligt under rinnande vatten, borsta om det behövs. Koka med skal ca 20 minuter. Häll över i ett durkslag, låt rinna av och häll tillbaka potatisen i kastrullen, håll dem varma under lock.
- Ansa morötterna, skala och skär diagonalt i skivor. Snoppa sockerärtorna och skölj dem. Blanchera grönsakerna i kokande lättsaltat vatten 4 minuter, häll över dem i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av.
- Skölj limen i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften. Skala vitlöken. Rör ihop limeskal och saft med 50 g smör, pressa ner vitlöken, salta lite och blanda ordentligt.
- Sätt på ugnsgrillen. Skölj kycklingköttet, torka av det med hushållspapper, salta och peppra. Lägg filéerna i en eldfast form, pensla dem med limesmöret, grilla dem 5 minuter på vardera sida.
- Hetta upp resten av smöret i en stekpanna, värm grönsakerna under omrörning, salta och peppra. Skölj basilikabladen, skaka dem torra, skär i strimlor och blanda ner.
- Lägg upp kycklingfiléerna på grönsakerna, garnera med limeskivor och servera potatis till.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar