Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingbröst med limesmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrligt limesmör och fräscha grönsaker är idealiska följeslagare till det möra kycklingköttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisen grundligt under rinnande vatten, borsta om det behövs. Koka med skal ca 20 minuter. Häll över i ett durkslag, låt rinna av och häll tillbaka potatisen i kastrullen, håll dem varma under lock.
  2. Ansa morötterna, skala och skär diagonalt i skivor. Snoppa sockerärtorna och skölj dem. Blanchera grönsakerna i kokande lättsaltat vatten 4 minuter, häll över dem i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skölj limen i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften. Skala vitlöken. Rör ihop limeskal och saft med 50 g smör, pressa ner vitlöken, salta lite och blanda ordentligt.
  4. Sätt på ugnsgrillen. Skölj kycklingköttet, torka av det med hushållspapper, salta och peppra. Lägg filéerna i en eldfast form, pensla dem med limesmöret, grilla dem 5 minuter på vardera sida.
  5. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna, värm grönsakerna under omrörning, salta och peppra. Skölj basilikabladen, skaka dem torra, skär i strimlor och blanda ner.
  6. Lägg upp kycklingfiléerna på grönsakerna, garnera med limeskivor och servera potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.