Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfettucine med purjo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna pastarätt kombinerar den mjuka sötman hos purjolök och vitt vin med den mustiga tomatsmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Lägg i kycklingtärningarna och bryn dem runtom, cirka fem minuter. Tillsätt purjolök, persilja och vitlök. Sänk till medelvärme, lägg på locket och låt puttra cirka fem minuter eller tills purjolöken är mjuk. Ta av locket.
  2. Häll på vinet och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften. Tillsätt de krossade tomaterna, koka upp, sänk till låg värme och låt sjuda fem minuter.
  3. Lägg ner pastan i en kastrull med kokande, saltat vatten och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, låt pastan rinna av och blanda den med kyckling- och tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp pastan på fyra tallrikar, strö över parmesanost och garnera med persilja och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.