Denna pastarätt kombinerar den mjuka sötman hos purjolök och vitt vin med den mustiga tomatsmaken.
Instruktioner
- Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Lägg i kycklingtärningarna och bryn dem runtom, cirka fem minuter. Tillsätt purjolök, persilja och vitlök. Sänk till medelvärme, lägg på locket och låt puttra cirka fem minuter eller tills purjolöken är mjuk. Ta av locket.
- Häll på vinet och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften. Tillsätt de krossade tomaterna, koka upp, sänk till låg värme och låt sjuda fem minuter.
- Lägg ner pastan i en kastrull med kokande, saltat vatten och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, låt pastan rinna av och blanda den med kyckling- och tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp pastan på fyra tallrikar, strö över parmesanost och garnera med persilja och nymald svartpeppar.
Publicerat den
9 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar