Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med chipotlechili och bön- och gurksalsa med lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrlig salsa med bönor, gurka och lime är gott till den heta kycklingen. Fyll i tortillabröd och njut med en klick gräddfil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in kycklingen med finhackad chipotle-chili, olivolja, vinäger och salt. Marinera i kylskåp 10 minuter eller helst över natten. Häll bort överflödig marinad. Skär köttet i tunna skivor och grilla ett par minuter per sida.
  2. Lägg bönor och majs i en skål. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små tärningar. Lägg ner den tillsammans med bönorna och pressa över lime. Dela tomaterna i halvor. Tillsätt mynta, olja och smaka av med salt och peppar.
  3. Fyll tortillabröden med sallad, salsa, kyckling och toppa med en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.