Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med rotsaker och jordnötssås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätt improviserades fram med hjälp av vad som fanns hemma. Blev överraskande god och enkel att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatis och lök i klyftor, morötter och palsternacka i stavar. Lägg i ugnsfast form, häll på lite olja och salta och peppra.
  2. Stek 20 minuter, häll sen på 1 dl grädde och stek vidare 15-20 minuter. Rör om ibland så det inte blir bränt på ytan.
  3. Skär kycklingfiléerna som fjärilskotletter och fläk ut. Bryn i matfett på båda sidor. illsätt drygt halva burken sås och skaka pannan. Sänk värmen och låt puttra 10 minuter. Häll på mer sås om det ser torrt ut.
  4. Ta upp filéerna och vispa ur pannan med resten av såsen och resten av grädden till lagom mängd och konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.