Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med fetaost

(5 kommentarer)  
Kycklinggratäng med fetaost Kycklinggratäng med fetaost
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda kycklinggratäng!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek gyllenbruna i olja i het panna. Salta och peppra.
  2. Mosa fetaosten med créme fraichen. Smaksätt med citronsaft och lite salt och peppar.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka persiljan. Hetta upp olja i en stek panna och stek potatisen gyllenbrun. lägg i löken och låt fräsa med i några minuter. Krydda, blanda ner oliverna och persiljan.
  4. Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med créme fraiche röran. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
  5. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mrex3m 5 november 2009

    Mycket god gratäng. Vi kompletterade med skurna bitar soltorkade tomater i olja. Tänk på att potatisbitarna måste vara mjuka innan de läggs i gratängformen. Förkoka potatisen innan de steks ihop med persilja, lök, tomater.

  • mrex3m 5 november 2009

    Mycket god gratäng. Vi kompletterade med skurna bitar soltorkade tomater i olja. Tänk på att potatisbitarna måste vara mjuka innan de läggs i gratängformen. Förkoka potatisen innan de steks ihop med persilja, lök, tomater

  • christincarlsson 9 april 2011

    Mycket gott tyckte jag och barnen, mannen tyckte sådär.

  • zmiley 16 april 2011

    Mycket gott detta. Gjorde en egen variant också. Tog bort potatisen och la i rotsaker som kålrot, morötter istället. Jätte gott också!! Testa denna, hela familjen älskar detta

  • VardagsmatLCHFNina 30 augusti 2011

    Jättegod! Bilden gör verkligen inte maten ngn rättvisa..!.. tycker jag. Smaken är jättegod och hela min familj åt tills sista potatisen var borta:) Gjorde lite extra av fetaost röran och tog gårdagens kokta potatis, perfekt! Tack...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.