- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lite annorlunda kycklinggratäng!
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek gyllenbruna i olja i het panna. Salta och peppra.
- Mosa fetaosten med créme fraichen.
Smaksätt med citronsaft och lite salt och peppar.
- Skala och skär potatisen i tärningar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Hacka persiljan.
Hetta upp olja i en stek panna och stek potatisen gyllenbrun. lägg i löken och låt fräsa med i några minuter. Krydda, blanda ner oliverna och persiljan.
- Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med créme fraiche röran. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
- Servera med sallad.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god gratäng. Vi kompletterade med skurna bitar soltorkade tomater i olja. Tänk på att potatisbitarna måste vara mjuka innan de läggs i gratängformen. Förkoka potatisen innan de steks ihop med persilja, lök, tomater.
Mycket god gratäng. Vi kompletterade med skurna bitar soltorkade tomater i olja. Tänk på att potatisbitarna måste vara mjuka innan de läggs i gratängformen. Förkoka potatisen innan de steks ihop med persilja, lök, tomater
Mycket gott tyckte jag och barnen, mannen tyckte sådär.
Mycket gott detta. Gjorde en egen variant också. Tog bort potatisen och la i rotsaker som kålrot, morötter istället. Jätte gott också!! Testa denna, hela familjen älskar detta
Jättegod! Bilden gör verkligen inte maten ngn rättvisa..!.. tycker jag. Smaken är jättegod och hela min familj åt tills sista potatisen var borta:) Gjorde lite extra av fetaost röran och tog gårdagens kokta potatis, perfekt! Tack...
Fantastisk måltid! Hade låga förväntningar, men denna är nu i min personliga kokbok! Min son Alvin (4 år) äälskade det! Inget lämnades kvar!!